31 Ocak 2012 Salı

Biz ve İçimizde Kalanlar...

Ve her şeye rağmen nefretin sevgi ile uzaktan yakından bir akrabalığı yoktur.
Nefret: içinde kalanların, yaşayamadıklarının; karnında, kalbinde ve bunun gibi her hangi bir organında biriken sancısıdır. ''Ulan daha iyi olabilirdi!'' cümlesiyle başlayan hayaller kurup hayatımızı b*k ettikten sonra bütün suçu karşıdakine atıp ona sayıp sövmek istediğimiz bütün o şeylere nefret adını veriyoruz. Tiksindiğimiz (adam/kadın/ya da çevremizdeki herhangi birisi) o mu, yoksa kendi beynimizde kurduğumuz hayaller mi?

Küçükken (sanki şimdi çok büyüdüm ya!) bir köpeğim olsun diye Tanrı'ya yalvarmadığım kalmıştı! Aldık... Evet artık bir köpeğim vardı... Ama o ''ağızına tükürmek'' istediğim üst komşum (sonradan adam felç geçirdi)... Yöneticiye şikayet etti '' Bu köpek havlıyor!'' diye. Sanki gıdaklayacak! Geri vermek zorunda kaldım O'nu... Kaç gün ağladım bilmiyorum... Peki ben şimdi kimden nefret ettim... Komşumuz olan ''GERİZEKAĞLI'dan'' mı yoksa köpek için kurduğum hayallerden mi? Bence ben, hayallerime ve o çok yalvardığım Tanrı'ya küsmüştüm... Şu kulunu sevindirdin madem, neden geri alıyorsun be mutluluğumu! O yaştaki velete yapılır mı LAN bu!

4 yorum:

  1. Nefretin sevgiyle bir ilişkisi olduğuna inanıyorum. Ve sevginin onu daima yeneceğine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) belkide öyledir... Ama ben o kişiyi sevdiğimiz için ondan nefret ettiğimizi değilde, onun hakkında kurduğumuz hayalleri çok sevdiğimiz için onlardan nefret ettiğimizi düşünüyorum :) yani nefreti hayallere yıkamayacağımız için kişiye yıkıyoruz bütün nefretimizi :) belkide o kişiyle kurduğumuz hayalleri bir başkasıyla kurduğumuzda her şey daha pürüzsüz olur gibi geliyor :)ama görüşünüze saygım sonsuz, ve söylemeden geçemem bende bazen ya sizin düşündüğünüz gibiyse diye düşünmeden edemiyorum :)

      Sil
  2. neden bu kadar hersey siyah?
    sevgilerimi olluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden bu kadar zor hayat... Ya da belkide seversek insanları herşey daha kolay olmaz mı? Ama insanlarında bizi sevmesi gerek aynı şekilde.. Sevgiler bizden :)

      Sil